SØK

Den minste antilopen i verden. Antilope Wild Dick: beskrivelse, bilde

Vi har alle lenge vært vant til at det er dverghunder, katter, kaniner og til og med hester. Men dagens heroiner vil sikkert overraske mange.

minste antilope

Minste antilope

Det faktum at det er "mini-versjoner" av disse dyrenefå vet. Dvergens antilope (bildet du ser i vår artikkel) for våre landsmenn er et eksotisk mirakel. Denne lille er kalt Royal. Det er den minste antilopen i verden. Hennes vekt er ca. 4 kg, og høyden overskrider ikke 30 cm. Hulen er født så liten at den lett passer i en persons håndflate.

habitater

Hvor lever denne krummen? For å se henne, bør du gå til jungelen i Vest-Afrika. True, ikke det faktum at du vil kunne møte henne. Den kongelige antilopen er et nattdyr, og dessuten er det veldig fryktelig.

livsstil

Disse babyene bor alene, svært sjelden.går sammen i par. Spis frukt, bær, blader i underveksten. Med mat har de vanligvis ingen problemer. Dette gjør at befolkningen kan betraktes som ganske stabil. Ifølge de nyeste dataene, er det i dag 62.000 dyr av denne arten.

den minste antilopen i verden

Mange lokale stammer tok initiativet - de oppfordret ikke å jakte den kongelige antilopen, siden i mange nasjoner er den minste antilopen et symbol på visdom.

Men det er de som dreper disse forsvarsløse dyrene for kjøtt. Dette er den mest alvorlige fare som venter på denne lille.

Wild antilope

En annen baby som bor i Afrika. Dick-dick - dette er ikke den minste antilopen, men den mest elegante av sine representanter kan enkelt passe på hånden av en voksen mann. Til tross for deres lille størrelse og engelske utseende, er disse småene utstyrt med et ganske slagsmål, og noen ganger oppfører de seg bare provoserende.

arter

Det er 4 typer av disse babyene. De fleste dyr bor i kalkstein og steinete ørkener og savanner, hvor tornete busker vokser i overflod.

Dickheads gjemmer seg mest i tykkbusker, de er nesten umulige å møte i åpent rom. De bygger sine egne stier, tunneler, som kun kan passeres av seg selv. Et større dyr kan ikke passe der. De er ikke redde for enten hyener eller leoparder - ingen store rovdyr.

Selv om dik-dik ikke er den minste antilopen, har kroppens lengde bare 45 cm, høyden overskrider ikke 35 cm. De veier kun 2 kg, det er større arter, men deres vekt overstiger ikke 5 kg.

antilop dick vill

Dette dyret minner veldig om et morsomt leketøy. Sjarmerende bilde suppleres av slanke, tynne bein, et skarpt, lite ansikt, hvor en liten nese av en proboscis er morsom.

farge

Den lille, slanke kroppen av villvild er malt i lysgrå-brun farge. Bena, nesen og kammen er gulbrun i farge, og magen er hvit.

Denne babyen forundrer med sine store, vakre øyne. De er omgitt av en hvit kant, som minner om en fasjonabel kant av briller.

Kjønnsforskjeller

Hunnene er vanligvis større enn menn, men bare litt. Men representanter for det sterkere kjønn har 10 centimeter skarpe horn.

Oppførsel i naturen

Denne lille antilopen er et territorielt dyr. Hvert par har sitt eget stykke land, som mannen desperat vakter. Størrelsen på territoriet kan være opp til 20 hektar. Hver dag blir grensene patrullert av et ektepar, og noen ganger går de unge på samme klokke.

dverg antilop foto

Merker deres territorium, disse antiloperene gir en høy, fløylende, skarp lyd, som en "wild dick. Dermed navnet på dyret.

Kamper for territorium skje svært sjelden og ikke føre til tragedier. Vanligvis løper en av «fighters» enten vekk, eller sakte, etter mislykkede sammenstøt, i buskene.

I tillegg er denne whistling lyden en alarm når en rovdyr vises i nærheten. Umiddelbart forsvinner små antiloper fra syne blant buskene.

På korte avstander accelererer dik-dik til 42 km / t. Dette er ganske nok til å komme til lagring busker.

Dyret er mest aktivt om morgenen, om kvelden og om natten, da det ikke tåler varme godt. Når regntiden starter, når lufttemperaturen faller litt, forlater de lyet om dagen.

Dickkeys er veldig gullible og nysgjerrige. Dette har lenge vært brukt av lokalbefolkningen som jaktet disse barna på huden deres (de gjør hansker fra den).

Strømforsyning

Hva forferdelig dik-dik vil ikke spise. I mat er dette dyr selektivt. I utgangspunktet består deres diett av blader, stengler, blomster, frø og pods av trær og busker. De kan klemme gresset, men dette er ikke deres hovedmat. Den nødvendige fuktigheten oppnås fra planter og morgendugg. Det er derfor de kan overleve selv i tørre områder der det ikke finnes vannlegemer.

minste antilope

reproduksjon

Avkomene vises etter slutten av regntiden. Kvinnen bærer en unger i seks måneder. I løpet av året kan kvinnen ha et søppel to ganger om året - 1 kalv hver.

Cuben forblir hos moren til en alder av tre måneder. På foreldreplottet blir babyer opptil 6 måneder, til puberteten.

  • evaluering: